Oldegaarde 21
3084AA
ROTTERDAM
tel. 010-4857215

Vandaag stond voor LMO de uitwedstrijd met BZC/Zuiderpark op het programma. Deze club ontstond op 1 juli 2015 als gevolg van de fusie tussen BZC '95 en SC Zuiderpark en speelt haar thuiswedstrijden op sportpark de Vaan. De thuisploeg wist tot nu toe één schamel puntje te verzamelen uit de eerste vier wedstrijden, waardoor LMO aan deze wedstrijd dan ook als de favoriet begon.

Op 15.00 uur floot de ervaren scheidsrechter van Drunen voor het begin van de wedstrijd, waarna LMO bedrijvig op zoek ging naar de openingstreffer. Ook de thuisploeg liet zich in deze openingsfase zien, door via de zijkanten te proberen tot doelkansen te komen. Na een kwartier spelen was het echter LMO wat de scoren opende. Via Noury Mulder kwam de bal terecht bij Boyd Rijnenberg die het leer achter doelman Boessen wist te schieten. Hierna kwam BZC/Zuiderpark wat beter in de wedstrijd en kreeg het zelfs een grote kans om de score gelijk te trekken, toen Lucien Klaasse plotseling opdook voor doelman Smith. Gelukkig voor LMO stond bij Klaasse het vizier niet helemaal op scherp en wist hij de bal over het doel te krijgen. In het kwartier voor rust kreeg LMO nog drie goede kansen om de score verder uit te breiden, maar Mulder schoot over, Paludanus kopte in de handen van de keeper en Hilkemeijer schoot op de paal, waardoor beide teams met een 0-1 ruststand de kleedkamers opzochten.

In de tweede helft wist de thuisploeg langszij te komen toen Rodrigues foutief naar de vloer werd gewerkt en de arbiter niks anders kon doen, dan de bal op de stip te leggen. Aanvoerder Pereira faalde niet en bracht zo de stand op gelijke hoogte. Na de gelijkmaker werd het erg rommelig en was het spelbeeld het aanzien eigenlijk niet meer waard. Toch wist LMO de drie punten toch nog binnen te slepen toen Rijnenberg hard in de rug werd gelopen en de scheidsrechter weer naar de stip wees. Voor Darius Lara Olaya de mogelijkheid om zijn seizoenstotaal op 3 te brengen en LMO naar de overwinning te schieten. Hij faalde niet, waardoor LMO opgelucht adem kon halen.

Trainer Fred van Zon reageerde na de wedstrijd zichtbaar opgelucht: ‘soms zit het mee en soms zit het tegen. In eerdere wedstrijden hebben wij een late gelijkmaker moeten incasseren en nu slepen wij de drie punten er in de slotfase uit. We hebben een moeizame wedstrijd gespeeld, die we in de eerste helft al hadden moeten beslissen.’

Volgende week krijgt BZC/Zuiderpark OSV Oud-Beijerlands op bezoek en speelt LMO de derby van de Smeetslandseweg tegen IJVV de Zwervers.