P. Obradovic

Accommodatie

Onbekend

Opstelling L.M.O. 1

Voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2021/2022 reisde LMO af naar Rotterdam Oost waar het aantrad tegen Blakka Péri, beter bekend als: Zwarte Pijl. Zwarte Pijl wist in de bekercompetitie drie punten te behalen, waarbij LMO moest doen met een schamel puntje uit drie wedstrijden.

De wedstrijd werd, voor LMO sinds lange tijd, gespeeld op natuurgras, wat zichtbaar wennen was voor de uitploeg. Bij de eerste de beste diepe bal stond de verdediging van LMO niet goed en werd de rappe Gelmo Vyent in het strafschopgebied gevloerd door keeper Mark Smith. Scheidsrechter Obradovic was onverbiddelijk: strafschop! Ismail Celen ging achter de bal staan, schoot de bal in de hoek, maar Smith redde zijn ploeg van een snelle achterstand door de penalty te keren. Hierna kwam LMO beter in de wedstrijd, wat resulteerde in kansen voor Keikes en Paludanus. LMO wist zelfs te scoren via Boyd Rijnenberg, maar de vlaggenist van dienst weigerde mee te gaan in dit feestje. Vlak voor rust kreeg Zwarte Pijl nog een grote mogelijkheid via Vyent maar keeper Smith en René Wilting wisten de kans onschadelijk te maken. Met de brilstand zochten beide teams de kleedkamer op.

In de tweede helft kwam LMO beter uit de startblokken, dan in de eerste en na een goede pass van Paludanus op Edilsony Dias Gomes kon Brandon Schotsberg alleen nog aan de noodrem trekken. Scheidsrechter Obradovic kon niets anders dan ook een hier een strafschop te geven. Darius Lara Olaya wist met dit buitenkansje wel raad en schoot zo de 0-1 tegen de touwen. Zwarte Pijl probeerde hierna wat nadrukkelijker de aanval te zoeken, maar tot grote kansen wist dit echter niet te leiden. Via de ingevallen Malcolm Alemawor kreeg LMO vanuit de counter zelfs nog een aantal keer de mogelijkheid om de score te verdubbelen.

Tot de 98ste minuut dacht LMO de 3 punten mee terug naar Zuid te nemen, echter besliste scheidsrechter Obradovic anders. Na een voorzet vanaf de zijkanten zag de arbiter Obradovic, als enige van het gehele sportpark, een handsbal in het strafschopgebied en wees zodoende nogmaals naar de stip. Ditmaal ging de ervaren Gavir Breidel achter de bal staan en hij faalde niet. In de allerlaatste seconden kreeg Keikes nog de mogelijkheid om LMO alsnog de 3 punten te bezorgen, maar weer stak de scheidsrechter Obradovic hier een stokje voor, door op onverklaarbare wijze een handsbal te constateren.

Trainer van Zon baalde na afloop: ‘Gezien het wedstrijdbeeld is een gelijkspel misschien een terechte weerspiegeling van de wedstrijd. Maar natuurlijk baal ik van de late gelijkmaker! Het voetbal was vandaag misschien niet goed, maar we hebben wel als ‘team’ keihard gewerkt.’

Volgende week reist Zwarte Pijl af naar Nieuwerkerk en krijgt LMO buurman IJsselmonde op bezoek.