3079CR
ROTTERDAM
tel. 010-4835548

Opstelling

Vandaag trad LMO, in de vierde thuiswedstrijd van het seizoen, aan tegen ’s-Gravendeel. De bezoekers kennen een wisselvallige start van het seizoen met 7 punten uit de eerste 7 wedstrijden. Voor LMO vandaag de opdracht om, na de winstpartij tegen Oud-Beijerland, de vierde overwinning dit seizoen te boeken. Dat deed het uiteraard op een vrijwel leeg sportpark. Echter kwam het bestuur de trouwe supporters tegemoet, door via facebook de wedstrijd te ‘streamen’.

Om iets over drieën floot scheidsrechter Manuel Lopes voor het begin van de wedstrijd, waarna LMO het heft direct in handen nam. Met goed verzorgt voetbal probeerde het een gaatje te vinden in de hechte defensie van de bezoekers. In de 10de minuut resulteerde dit bijna in de openingstreffer toen Pedro Miranda Martins werd vrijgespeeld in het strafschopgebied. Zijn schot belande echter op de paal. In de 22ste minuut was het wel raak. Een hoekschop van Noury Mulder werd door de ervaren verdediger Michael Navajas-Sanchez hard achter de kansloze doelman Jurre de Ronde geknikt. Na dit doelpunt komt ’s-Gravendeel iets beter in de wedstrijd, maar kan het geen moment gevaarlijk voor doelman Smith verschijnen. LMO laat de touwtjes ook wat vieren, waardoor beide teams met een 1-0 stand de kleedkamer opzoeken.

In de tweede helft laat ’s-Gravendeel zien dat het ook kan voetballen en komt het zelfs eenmaal gevaarlijk voor het doel van keeper Smith. De doelman redt echter bekwaam op het schot van Zoey Hoogwerf. Toch is het LMO wat de score weet te verdubbelen. Waar Dikkie Bontes oog in oog met de doelman nog mist, is het de ingevallen Halil Bozlak die het net wel weet te vinden. Na een lange trap van Smith kan het Turkse goudhaantje van twee weken geleden, vrij doorlopen. Zijn schot is keeper de Ronde te machtig, waardoor hij de wedstrijd in het spreekwoordelijke slot gooit. Niet lang na dit doelpunt knikt Boyd Rijnenberg ook nog een corner binnen, waardoor hij de eindstand op 3-0 bepaalt.

Al met al is LMO in deze wedstrijd niet in de problemen gebracht door ’s-Gravendeel wat voorin geen vuist kon maken tegen de solide defensie van de thuisploeg. Verdediger Rodney van Dam reageert na afloop: ‘Deze wedstrijd kan je vergelijken met het behangen van een muur. Je begint er aan, het gaat lekker, maar op de helft komt de klad er een beetje in. Als het einde in zicht is, geef je nog ff gas en maak je het karwei af!’

Volgende week reist LMO met de bus af naar De Jonge Spartaan en neemt ’s-Gravendeel het in eigen huis op tegen Oud-Beijerland.