L.M.O. toont veerkracht en houdt de 3 punten op Zuid

L.M.O. toont veerkracht en houdt de 3 punten op Zuid

L.M.O. 1

3 - 2

Zwarte Pijl 1

15'
... (kopbal)
34'
... (schot)
Rodney van Dam (vrije trap)
52'
Boyd Rijnenberg (intikker)
86'
Mark Smith (penalty)
93'

Competitie

3e klasse D

Datum

19 maart 2022 15:00

Scheidsrechter

K. van Valen

Accommodatie

LMO
Smeetslandseweg 11
3079CR
ROTTERDAM
tel. 010-4835151

Opstelling

Op zaterdag 25 september speelde LMO zijn eerste competitiewedstrijd uit bij Zwarte Pijl. Waar het tot aan de 96ste minuut dacht de overwinning binnen te slepen, gaf de dienstdoende scheidsrechter in de allerlaatste seconde een onbegrijpelijke strafschop aan Zwarte Pijl, waardoor zij toch nog een puntje overhielden aan deze confrontatie. Sinds die wedstrijd behaalde Zwarte Pijl 22 punten uit 13 wedstrijden, waardoor het voorafgaand aan deze wedstrijd op een puntje achterstand stond van LMO op plek vier.

 

Scheidsrechter van Valen floot rond de klok van 3 voor het begin van de wedstrijd, waarna Zwarte Pijl met de wind in de rug ten strijde trok. Dat leverde al snel een dot van een kans op voor spits Agbor Eyongakpa die alleen op doelman Mark Smith af kon gaan. LMO kon echter opgelucht ademhalen, omdat de laatstgenoemde redding bracht. Toch was het Zwarte Pijl wat op voorsprong kwam toen Regi Nooitmeer een corner hard in de bovenhoek knikte. Niet veel later wist Zwarte Pijl de score te verdubbelen toen Eyongakpa alleen op doelman Smith af kon gaan. Hij maakte deze keer geen fout en schoof de bal in de verre hoek. In deze eerste helft wist LMO weinig klaar te spelen en mocht het keeper Smith danken dat de schade beperkt bleef.

 

In de rust voerde trainer Fred van Zon twee wijzigingen door en speelde LMO meer in het voor hen bekende systeem. Aanvallers Nick van Duuren en Halil Bozlak moesten LMO van meer aanvallende impulsen voorzien. Dit zorgde voor een bedrijvige start van de thuisploeg en een ware stormloop op het doel van Zwarte Pijl. Na een overtreding aan de zijkant van het strafschopgebied, maakte linkspoot Rodney van Dam de overtocht naar de rechterkant van het veld. Zijn indraaiende vrije trap ging langs alles en iedereen en verdween in de verre hoek. Na dit doelpunt zocht LMO nadrukkelijk naar de gelijkmaker, maar miste het een beetje geluk of was het keeper Evander Bendt die dit wist te voorkomen. Toch kwam die gelijkmaker er en weer was linksback van Dam de vormgever. Zijn voorzet kwam op het hoofd van Daley Hilkemeijer die de bal panklaar legde voor Boyd Rijnenberg. ‘El Pistolero’ wist met dit buitenkansje wel raad en schoot raak. Met nog zo’n 10 minuten te spelen rook LMO bloed en zette alles op de aanval om de drie punten toch op Zuid te houden.

 

Diep in blessuretijd wist van Dam de uitstekend ingevallen Bozlak te vinden. Waar het gehele sportcomplex dacht dat hij LMO toch de overwinning wist te brengen, eindigde zijn kopbal op de paal. De bal bleef echter in het vijandelijke strafschopgebied liggen, waarna Edilsony Dias Gomes een flinke schop kreeg. Scheidsrechter van Valen was onverbiddelijk: strafschop!

Keeper Smith ging achter de bal staan en kroonde zich tot matchwinner door Zwarte Pijl goalie Bendt kansloos te laten.

 

En zo pakte LMO hele belangrijke punten in de strijd om de bovenste plekken. Na afloop werd Dario Lara Olaya gevraagd om een eerste reactie: ‘We speelden vandaag een hele slechte eerste helft. Hoe dat komt? Tsja, als ik daar een antwoord op had…. In de tweede helft hebben we laten zien over een hecht team te beschikken wat wil strijden voor elke meter.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!