ROTTERDAM
tel. 010-4835151

Opstelling

Ondanks de winst van de tweede periode zit LMO in een niet al te beste fase van het seizoen. Na de knappe winst op koploper Nieuwerkerk, verspeelde het punten tegen laagvliegers BZC Zuiderpark en FC IJsselmonde. Vandaag had het de kans om zich te revancheren tegen buurman IJVV De Zwervers.

Om kwart over drie ging de wedstrijd van start en was het de uitploeg die zich concentreerde op de verdedigende linie, om vanuit daar hun rappe buitenspelers aan het werk te zetten. LMO had het meeste balbezit, maar wist niet veel te creëren. Al was het Noury Mulder die het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte. De vlaggenist van dienst stak hier echter een stokje voor. Dat het eerste geldende doelpunt van de wedstrijd uit een spelhervatting kwam, lag in de lijn der verwachting. Het was de uitploeg die op voorsprong kwam toen aanvoerder Sander Risseuw de bal bij de eerste paal binnen knikte. Niet lang na dit doelpunt werd Pedro Miranda Martins de rode kaart getoond, door het maken van een natrappende beweging. Met een 0-1 stand zochten beide teams de kleedkamer op.

In de tweede helft probeerde LMO het wel, door achterin 1 op 1 te spelen en direct de lange bal te hanteren richting Daley Hilkemeijer. Het slaagde er deze middag echter nooit in om aanspraak te maken op een doelpunt en daardoor de overwinning. Door deze speelwijze gaf het achterin veel ruimte weg en daar profiteerde IJVV De Zwervers tweemaal van. Eerst was het Mo Taibi die de bal achter doelman Smith prikte en daarna was het diezelfde Taibi die een strafschop versierde en deze zelf verzilverde. En zo schreef IJVV de Zwervers de derby van de Smeetslandseweg op zijn naam, door LMO met 0-3 te verslaan.

De thuisploeg zit in de hoek waar de klappen vallen en zal hier snel uit moeten komen. Voorzitter Fred Dorst werd om een eerste reactie gevraagd: ‘allereerst moet ik de selectie mijn excuses aanbieden, omdat zij pas kwart voor drie de kleedkamer in konden. Deze slechte voorbereiding paste goed bij deze slechte wedstrijd. Het team moet er alles aan doen om zo snel mogelijk uit deze neerwaartse spiraal te komen. Dat begint met: (komen) trainen, iets voor elkaar over hebben en keihard werken. Ik heb er alle vertrouwen in!’

Volgende week reist LMO af naar ’s Gravendeel en krijgen De Zwervers Oud-Beijerland op bezoek.