3079CR
ROTTERDAM
tel. 010-4835151

Opstelling

Na de midweekse winst op koploper Nieuwerkerk, moest LMO vandaag aantreden tegen het laag geklasseerde BZC/Zuiderpark. In de uitwedstrijd had LMO het lastig, maar won het wel toen Dario Lara Olaya in de slotfase een strafschop benutte.

Rond de klok van 3 floot scheidsrechter Manuel Lopes voor het begin van de wedstrijd, waarna BZC/Zuiderpark zich wat meer terugtrok op eigen helft en de bal aan LMO liet. De thuisploeg probeerde het in deze beginfase wel, maar het tempo lag veelal te laag of de bal werd slordig verspeeld. BZC/Zuiderpark was in deze eerste fase van de wedstrijd ook het meest gevaarlijk door de rappe aanvallers snel in stelling te brengen. Bij één zo’n diepe bal zag de verdediging van LMO er niet goed uit en kon Bruno Varela Lopes doorlopen op doelman Smith. Hij schoot de bal in het hoekje en zorgde zo voor een voorsprong voor zijn team. Na ongeveer een half uur spelen kwam LMO wat beter in de wedstrijd en wist het de score gelijk te trekken. Een voorzet van Rodney van Dam werd door de doelman Koen van der Leeden niet goed verwerkt, waarna Michael Navajas-Sanchez de bal in het lege doel kon schuiven. Na deze goal kreeg LMO diverse mogelijkheden om met een voorsprong de rust in te gaan, maar kansen voor Paludanus, Rijnenberg en Navajas-Sanchez werden onbenut gelaten.

In de tweede helft kreeg Edilsony Dias Gomes de kans om LMO al snel op voorsprong te schieten, maar hij kwam net niet goed uit om zijn actie tot doelpunt te promoveren. Gedurende de tweede helft lukte het BZC/Zuiderpark steeds beter om al combinerend bij het doel van Smith te komen. Dit leverde een enorme kans op Ishuar Martina. Maar tot driemaal toe wist hij keeper Smith, met hulp van Navajas Sanchez, niet te verschalken.

In deze tweede helft begonnen de gemoederen tussen beide teams op te lopen. Waar de uitploeg de gehele wedstrijd commentaar had op alles en iedereen, vond de scheidsrechter het nodig om doelman Mark Smith met rood van het veld te sturen. Omdat LMO geen reservedoelman op de bank had zitten, trok Mark van Zanten het keepershirt aan om de thuisploeg in de laatste 10 minuten van een nederlaag te behoeden. De gelegenheidsgoalie moest zich één maal onderscheiden door een zwabberende vrije trap uit zijn doel te ranselen.

In de ‘dying seconds’ kreeg de ingevallen Halil Bozlak nog een goede mogelijkheid om LMO, tegen de verhouding in, toch nog de overwinning te bezorgen. Zijn kopbal belande echter naast het doel, waardoor de wedstrijd in 1-1 eindigde.

Na afloop werd Pedro Miranda Martins om een eerste reactie gevraagd: ‘was niet zo goed vandaag’, waren zijn treffende woorden. Door het verlies van SSS staat LMO wel bovenaan in de tweede periode. Als LMO volgende week weet te winnen bij buurman FC IJsselmonde, zal het de periodetitel dan ook definitief veilig stellen. Dan zal het wel uit een ander vaatje moeten tappen…