3079CR
ROTTERDAM
tel. 010-4835548

Opstelling

Na de eerste verloren wedstrijd van vorige week bij SSS, was het aan de equipe van Fred van Zon om revanche te nemen. De tegenstander van vandaag, Den Bommel, reisde 35 kilometer noordwaarts om hun gewonnen wedstrijd tegen De Jonge Spartaan een goed vervolg te geven. Scheidsrechter Post was vandaag de aangewezen man om de wedstrijd in goede banen te leiden en floot rond de klok van 3 voor het begin van de wedstrijd.

LMO startte furieus aan de wedstrijd en zette Den Bommel vast op eigen helft. De openingstreffer liet ook niet lang op zich wachten. Het was Noury Mulder die Daley Hilkemeijer in de vijandelijke zestien vond. De spits controleerde bal op de borst en schoot het leer beheerst in de benedenhoek. LMO reeg na deze treffer de kansen aan elkaar, maar na een half uur werd er pas verder afstand genomen. Weer werd Hilkemeijer gevonden en ditmaal bood hij Boyd Rijnenberg een niet te missen kans. 2-0. Waar LMO verzuimde om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, bracht Den Bommel vlak voor tijd de spanning terug door uit het niets de aansluitingstreffer te maken. Het was Jesper van den Hoek die de bal voor zijn voeten kreeg en via de binnenkant van de paal de 2-1 op het scorebord zette.

In de tweede helft werd het publiek een ander wedstrijdbeeld voorgeschoteld. De smaakmakers uit de eerst helft Mulder, Hilkemeijer en Rijnenberg moesten in deze tweede helft noodgedwongen al vroeg vervangen worden, waardoor LMO zoekende werd in het aanvalsspel. Den Bommel kwam wat meer van de eigen helft af en wist ook vaker voor het doel van Mark Smith te verschijnen. Via een corner kwamen de bezoekers ook op gelijke hoogte, toen de bal in de kluts voor de voeten van Frank Post kwam. Een slippertje in de defensie van LMO bracht Den Bommel zelfs op voorsprong. Dit keer was het spits Wesley Bakker die het vonnis voltrok. Halil Bozlak dacht LMO weer langszij te brengen, maar zijn schot belande op de paal.

Fred van Zon stuurde in de slotfase routinier Mark van Zanten de wei in om nog iets te forceren. In de absolute slotfase bracht LMO de bal nog één keer in de vijandelijke zestien. Via Bozlak kwam de bal voor de voeten van de oude krijger. Zijn schot was doelman van Reijn te machtig, waardoor hij LMO in extremis toch nog een puntje bezorgde.

En zo eindigde de wedstrijd in een puntendeling, waar beide partijen niet echt blij mee waren. Van Zanten verwoorde het na de wedstrijd treffend: ‘in de eerste helft laten wij het na om afstand te nemen van Den Bommel. Als zij dan vlak voor rust de aansluitingstreffer maken, weet je dat je een moeilijke tweede helft tegemoet gaat. In deze tweede helft vergeten wij te voetballen en kan Den Bommel zelfs op voorsprong komen. Dat ik uiteindelijk nog voor een puntje kan zorgen, kan je zien als een doekje voor het bloeden.’

Volgende week reist LMO af naar koploper Nieuwerkerk en mag Den Bommel aantreden tegen en in ’s Gravendeel.