Smeetslandseweg 11
3079CR
ROTTERDAM
tel. 010-4835548

Na de goede overwinning bij de Jonge Spartaan kreeg LMO vandaag het Zwijndrechtse Groote Lindt op bezoek. Groote Lindt wist dit seizoen 9 punten te pakken uit evenzoveel wedstrijden, waar de thuisploeg er 19 wist te vergaren. De thuisploeg begon daardoor ook als favoriet aan de wedstrijd.

Trainer Fred van Zon moest noodgedwongen een aantal wijzigingen doorvoeren in zijn basisopstelling. De meest in het oog springende wijziging was de basisplek voor routinier Mark van Zanten, die het als linksbuiten mocht proberen. Als speler van Sportclub Feyenoord maakte hij daar in de jaren ’90 regelmatig furore.

Scheidsrechter Obradovic, eerder floot hij de wedstrijd Zwarte Pijl-LMO, blies rond de klok van 3 voor het begin van de wedstrijd, waarna LMO direct fel de aanval zocht. Dit resulteerde dan ook in een vroeg openingsdoelpunt. Wie anders, dan de El Pistolero van de Smeetslandseweg Boyd Rijnenberg, nam dit klusje voor zijn rekening. Hij slalomde door de verdediging van Groote Lindt en knalde het leer in de bovenhoek. LMO domineerde het eerste half uur en liet het balletje goed rondgaan. Echte grote kansen leverde dit niet op, maar na een half uur voetballen wist het de score toch op te voeren. Na een goede combinatie via Noury Mulder wist Zanten zich vrij te spelen in het 16-meter gebied. De 42-jarige sluwe vos zag Izak Lavooij vrijstaan op ‘randje-16’ en deze schoot de bal beheerst in de benedenhoek. Na dit doelpunt verslapte de aandacht van de thuisploeg en wist Groote Lindt zelfs wat terug te doen. Waar het, tot dan toe, nog weinig over de middellijn gekomen was, was het Bas Jansen die zich vrij wist te spelen en de bal schitterend in de kruising schoot. Met een 2-1 ruststand zochten beide partijen de kleedkamer op.

In de tweede helft maakte de moegestreden van Zanten plaats voor Edilsony Dias Gomes, die met een bloedgang vanuit Eindhoven Airport naar LMO geracet was om zijn steentje bij te dragen deze middag. In deze tweede helft probeerde Groote Lindt wat meer druk naar voren te zetten en probeerde LMO vaker de lange bal te hanteren om de rappe aanvallers aan het werk te zetten. Deze strijdwijze was niet bepaald bevorderlijk voor de amusementswaarde van de wedstrijd. Beide ploegen kregen kansen om tot scoren te komen, maar het lukte in deze tweede helft niet meer, waardoor de ruststand ook de eindstand werd.

Na afloop werd de ingevallen Halil Bozlak, U weet wel: het neefje van de Turkse topschutter Burak Yilmaz, om een reactie gevraagd: Ik ben blij dat we weer gewonnen hebben! Ik vind het natuurlijk wel jammer dat ik maar twintig minuutjes mee mocht doen. Ik wil altijd doelpunten maken voor ons team. Toch heb ik ook genoten van mijn concurrenten in de spits. Boyd maakte een mooie goal en Mark had een mooie actie bij de 2-0. Ik kan veel leren van mijn teamgenoten en weet zeker dat mijn kansen ook gaan komen.

Door het puntenverlies van een aantal ‘concurrenten’ heeft LMO de tweede plek steviger in handen en blijft het in het spoor van koploper Nieuwerkerk. Groote Lindt moet na vandaag vooral naar beneden kijken, aangezien de ploegen uit de onderste regionen bijna allemaal punten wisten te pakken.

Volgende week reist LMO af naar Klaaswaal, waar het gaat spelen tegen de nummer 3 uit de competitie SSS.