L.M.O. zet collectieve prestatie neer!

L.M.O. zet collectieve prestatie neer!

Nieuwerkerk 1

0 - 1

L.M.O. 1

Competitie

3e klasse D

Datum

29 maart 2022 20:00

Scheidsrechter

R.M. Steenbergen

Accommodatie

Sportpark Dorrestein
Sportpark Dorrestein 2
2912TL
NIEUWERKERK AD IJSSEL
tel. 0180-313812

Opstelling L.M.O. 1

Waar Nieuwerkerk furieus aan de competitie begon door de zeges aan elkaar te rijgen, vallen de resultaten van de koploper de laatste tijd tegen. Met dat gegeven reisde LMO op dinsdagavond af naar de lijstaanvoerder. De wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen OSV Oud-Beijerland zorgde voor de nodige pijntjes bij de geroutineerde spelers van LMO. Maar dokter en verzorger Rein Tijssen wist een ieder weer op te lappen voor dit topaffiche in de derde klasse D.

Rond de klok van 8 floot scheidsrechter Richard Steenbergen voor het beginsignaal, waarna LMO al combinerend de aanval zocht. VV Nieuwerkerk probeerde het in de beginfase vooral door de lucht, door de sterke aanvaller Rowendey Schoop te zoeken. De eerste echte grote kans van de wedstrijd liet tot ongeveer de dertigste minuut op zich wachten. Het was Edilsony Dias Gomes die Boyd Rijnenberg door de lucht vond. De topscorer van LMO draaide zich knap vrij, maar vond de ervaren sluitpost Roy Spierings op zijn weg. Niet veel later werd een van de vele corners net naast gekopt door Daley Hilkemeijer. Met de brilstand zochten beide teams de kleedkamer op.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Nieuwerkerk probeerde het wel, maar wist niet door de verdedigende linie van LMO te breken. De uitploeg lukt dat in de beginfase van de tweede helft steeds beter en uit een corner kwam daar de beloning. Een perfect aangesneden corner van Dario Lara Olaya werd keurig binnen geknikt door Danny Paludanus. De aanvaller, die op steenworpafstand woont van vv Nieuwerkerk, scoorde voor de tweede maal op rij met zijn hoofd en bracht zo zijn team in extase. Na dit doelpunt probeerde Nieuwerkerk het wel, maar het wist in deze wedstrijd eigenlijk nooit echt gevaarlijk te worden. Invaller Jordy Craanen was er nog het dichts bij door van een metertje of 20 net naast te schieten.

En zo boekte LMO een verdiende overwinning, waardoor het nog maar 1 punt achterstaat op de koploper. Assistent trainer en speler Mark van Zanten werd na afloop gevraagd om een eerste reactie: ‘Wat een overwinning! Ik ben trots op de vechtlust waarmee wij vandaag gespeeld hebben. Het laat zien dat wij een écht team zijn. En dat Danny, voor zijn ‘eigen publiek’ dan het enige doelpunt van de wedstrijd maakt… een droomscenario!’ Ook werd van Zanten gevraagd waarom hij niet op de spelerslijst stond. ‘De trainer vond het nodig om 19 spelers uit te nodigen voor deze wedstrijd. Sinds de oprichting van de KNVB mogen er echter maar 18 spelers op het wedstrijdformulier staan, waardoor ik heb gezegd: laat mij maar ff zitten vandaag! De jaren gaan toch tellen!’

Aanstaande zaterdag krijgt LMO BZC/Zuiderpark op bezoek op het eigen sportpark aan de Smeetslandseweg.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!