3241LV
MIDDELHARNIS
tel. 0187-480312

Opstelling L.M.O. 1

Op 27 november in het vorige jaar toog LMO met de bus af naar Middelharnis om daar tegen de plaatselijke vv te spelen. Na de warming-up reeds gedaan te hebben, bedacht de dienstdoende arbiter dat het hem toch niet zo verstandig leek om het voetballen door te laten gaan. Vandaag, 12 weken nadien, maakte LMO wederom de 45 kilometers zuidwaarts.

Iets over half 3 floot scheidsrechter Noordhoek voor het begin van de wedstrijd en na een seconde of 10 had LMO al op 0-1 kunnen komen, nadat Boyd Rijnenberg werd vrijgespeeld voor keeper Ferry de Koning. De keeper bracht uitstekend redding waardoor hij de thuisploeg weerhield van een vroege achterstand. In de beginfase was het LMO wat het spel dicteerde en door vroeg druk te zetten op de Spartaanse verdediging wist de thuisploeg zelf maar zelden over de middellijn te komen. Geheel in lijn met het spelbeeld viel dan ook de 0-1. Via een voorzet van Edilsony Dias Gomes kwam de bal met enig fortuin voor de voeten van Daley Hilkemeijer, die eenvoudig binnen kon tikken. Na dit openingsdoelpunt nam LMO wat gas terug en probeerde het de Jonge Spartaan wat meer uit de verdedigende stellingen te lokken. Echter bleek De Jonge Spartaan in de eerste helft de opdracht gekregen te hebben om vooral op eigen helft te blijven staan en te wachten op de fout van de tegenstander.

LMO zocht daarentegen naar een tweede doelpunt door vooral Hilkemeijer te zoeken, die op zijn beurt de aanvallers dan weer aan het werk kon zetten. Dit leverde kansen op voor van Duuren, Dias Gomes en Rijnenberg, maar geen van allen wist de marge nog voor rust te vergroten.

In de tweede helft speelde LMO met de wind in de rug en zocht het nadrukkelijk naar het tweede doelpunt. Dit doelpunt kwam er ook. Na een afgeslagen corner kwam de bal via Lavooij en Hilkemeijer bij LMO’s topscorer Rijnenberg terecht. De spits frommelde zich vrij en schoof de bal langs de doelman. Na dit doelpunt probeerde de thuisploeg met een wat opportunistischere speelstijl tot de aansluitingstreffer te komen. Dit leverde wat mogelijkheden op, maar keeper Mark Smith werd deze middag eigenlijk nooit echt op de proef gesteld. Via de ingevallen Noury Mulder had LMO de score nog wat op kunnen voeren, maar hij faalde in de afwerking.

Zo eindigde de wedstrijd in een terechte 0-2 overwinning en staat LMO nu met 19 punten uit 9 wedstrijden op een tweede plek. Volgende week reist De Jonge Spartaan af naar Rotterdam Oost om daar tegen Zwarte Pijl aan te treden en ontvangt LMO op het eigen sportpark Groote Lindt.