3079CR
ROTTERDAM
tel. 010-4835151

Opstelling

Na een voorbereiding met wisselende resultaten, trad LMO vandaag aan voor de eerste wedstrijd van het seizoen in de derde klasse C. In deze derde klasse speelt LMO zijn wedstrijden tegen bekende en onbekende tegenstanders. Vandaag trof het in sv DHL (De Hollandse Leeuw) een onbekende tegenstander. DHL, opgericht in 1915, komt uit Delft en speelt dit seizoen voor het eerst op zaterdag.

Omstreeks 3 uur floot scheidsrechter Ronald de Graaf voor het beginsignaal, waarna de thuisploeg ten strijde trok. Dit leverde een aantal mogelijkheden op, maar de eerste de beste grote kans werd direct tot doelpunt gepromoveerd. Via Dario Lara Olaya kwam de bal bij Tom Dijksman terecht, die op zijn beurt Noury Mulder bediende. De laatstgenoemde schoot de bal in het dak van het doel en liet hiermee DHL-keeper Armando Dijksman (achterneefje van huidig LMO-speler en oud Overmaas-keeper Tom Dijksman) kansloos.

Na deze openingstreffer lukte het de bezoekers om vaker voor het doel van keeper Mark Smith te verschijnen. Veelal gebeurde dit via de snelle spits Hamza Chikhi, maar het lukte DHL niet om voor rust gelijk te maken. LMO bleef in aanvallend opzicht gevaar stichten voor het doel van Dijksman. Eenmaal wist het de doelman via een kopbal van Izak Lavooij ook te passeren, maar het was een verdediger die de doelman te hulp schoot en de bal voor de lijn keerde. Met een 1-0 stand zochten beide teams de kleedkamer op.

De tweede helft was nog geen 10 minuten oud toen Albert Helana DHL op gelijke hoogte bracht. Hij kon een lage voorzet bij de tweede paal eenvoudig binnenlopen.

LMO schakelde hierna een versnelling hoger en na een prima voorzet van gelegenheidsrechtsback Rene Wilting schoot Daley Hilkemeijer raak. Nog geen twee minuten later was het Boyd Rijnenberg die na een prima actie Hilkemeijer weer in stelling bracht om te scoren. De spits verschalkte doelman Dijksman met een droog schot in de hoek en bracht de stand naar 3-1. Een minuut of tien later was het wederom Hilkemeijer die tot scoren wist te komen. Met een leep balletje in de korte hoek liet hij doelman Dijksman kansloos en leek hij de punten veilig te stellen. Toch kwam DHL in het laatste kwartier terug in de wedstrijd. Eerst was het Nefzi die geheel vrijstaand de 4-2 maakte en niet veel later schoot Diego Mendo ook nog de 4-3 binnen. Hier bleef het bij, waardoor LMO de eerste drie punten van het seizoen bij kon schrijven.

Na afloop werd oud Lombardijen-vedette en huidig LMO assistent-trainer Mark van Zanten om een reactie gevraagd. ‘Bij vlagen hebben we heel behoorlijk gespeeld. Toen Daley driemaal scoorde en wij op een 4-1 voorsprong kwamen, dacht ik dat we punten wel in de tas hadden. Ik stond wel even met een mond vol tanden toen DHL het toch nog spannend wist te maken. Uiteindelijk is dat niet goed natuurlijk, maar winnen we wel en het draait toch om de punten he!’

Volgende week reist LMO af naar Rotterdam Oost om aan te treden tegen VVOR. DHL krijgt Soccer Boys op bezoek.