3079CR
ROTTERDAM
tel. 010-4835548

Opstelling

De afgelopen confrontaties tussen LMO en CKC leverden altijd leuke, doelpuntrijke wedstrijden op. Op sportpark t’ Veer eindigde de eerdere ontmoeting dit seizoen in een 3-2 overwinning voor CKC. Vandaag stond er voor beide teams veel op het spel. CKC had nog een kans op het tweede periodekampioenschap en voor LMO is het zaak om aan te haken bij de bovenste ploegen.

Met een fel zonnetje in de rug fluit de ervaren arbiter Karagantcheff rond de klok van 3 voor het begin van de wedstrijd, waarna LMO op zoek gaat naar het openingsdoelpunt. De bezoekers krijgen weinig ruimte in de opbouw en raken dan ook snel de bal kwijt. Bij de eerste de beste kans voor LMO is het ook direct raak. Noury Mulder speelt zichzelf vrij op de rand van de 16 en kegelt de bal in de bovenhoek. Niet veel later raakt CKC doelman Perry Heijser de bal kwijt aan Daley Hilkemeijer. Om een doelpunt te voorkomen grijpt de doelman naar de benen van de lange spits, waardoor de scheidsrechter niks anders kan doen dan een strafschop toe te kennen aan de thuisploeg en een rode prent te tonen aan de doelverdediger. Tot ieders verbazing houdt Karagantcheff het slechts bij een gele kaart. Mulder gaat achter de bal staan om LMO op een riante 2-0 voorsprong te zetten. Het is echter doelman Heijser die zijn foutje goed weet te maken, door de inzet te keren. In deze eerste helft blijft LMO de bovenliggende partij en krijgt het ook genoeg mogelijkheden om een grotere voorsprong op het scorebord te zetten. Dat lukt niet, waardoor beide ploegen met een 1-0 stand de rust in gaan.

Waar CKC in de eerste helft niet eenmaal voor het doel van doelman Smith weet te komen. Ligt de bal na 1 minuut spelen in de tweede helft al in het mandje. Yairo van Horik wordt de diepte in gestuurd en schiet hard binnen. In de tweede helft weet CKC ook meer en meer voor het doel van Smith te verschijnen. Het lukt de bezoekers echter niet om de doelman te passeren en als dat het wel doet, staat er altijd iemand op de doellijn om de doelman te hulp te schieten. LMO krijgt in het tweede bedrijf niet meer de kansen die het in de eerste helft wel kreeg.

Als beide teams lijken af te steven op een gelijkspel, krijgt LMO in de slotfase de uitgelezen kans om alsnog de drie punten in eigen huis te houden. Het is de ingevallen Arie de Hengst die zijn gewicht in goud waard blijkt te zijn voor LMO, als de spits voor zijn hoeven wordt getrapt in de vijandelijke 16. De scheidsrechter wijst naar de stip, waarna doelman Mark Smith achter de bal gaat staan. De LMO goalie passeert zijn collega-keeper met een lage knal in de benedenhoek en brengt de stand zo naar 2-1.

In absolute slotfase probeert CKC het nog wel, maar houdt de thuisploeg stand, waardoor LMO zich goed weet te herstellen van het pijnlijke puntverlies bij SEP. Volgende week staat er voor LMO weer een belangrijke wedstrijd op het programma, als het afreist naar Delft om het daar op te nemen tegen Ariston ’80.