Sportplus predicaat L.M.O. verlengd tot 31 december 2025

Sportplus predicaat L.M.O. verlengd tot 31 december 2025

10 maart 2022 9:15


In het kader van ons Sportplus predicaat is L.M.O. onlangs weer uitgebreid getoetst door een onafhankelijke toetsingscommissie. We hebben de toets glansrijk doorstaan en we mogen ons tot 31 december 2025 een Sportplus vereniging noemen!

De toetsingscommissie complimenteert L.M.O. met de financiële stappen die gemaakt zijn en de verandering van aanpak omtrent (bewaking van) uitgaven. Ook voor veilig sportklimaat is veel aandacht, en toekomstbestendigheid en vitaliteit staan duidelijk op de agenda. De  betrokkenheid bij wat speelt in de wijk is sterk, en de maatschappelijke plannen bij het in gebruik kunnen nemen van het clubhuis spreken zeer aan. Het is goed te vernemen dat het Sportpluspredicaat voor de vereniging van waarde blijkt, ook qua extra contacten met Rotterdam Sportsupport. De zeer goede samenwerking met naastgelegen voetbalvereniging IJVV De Zwervers is volgens de toetsingscommissie een
schoolvoorbeeld voor veel verenigingen in de stad die een accommodatie of clubhuis delen.

Sportpluscommunity Rotterdam Sportsupport
Sportplusverenigingen zijn vitale en veilige sportverenigingen die van extra betekenis zijn voor hun leden, de wijk en de stad. Deze aanpakkers met lef zijn vanuit het eigen DNA gemotiveerd om in te spelen op behoeften en nieuwe ontwikkelingen. Zij worden gezien als belangrijke partners in het ontwikkelen van nieuwe dienstverlening en projecten waarbij sport, bewegen en verenigen als middel worden ingezet.

Als onderdeel van de Sportpluscommunity kunnen deze clubs sparren met verschillende experts, krijgen zij met de toetsing een waardevolle spiegel voorgehouden en krijgen ze toegang tot kennis en een nieuw netwerk. Een vereniging die Sportplus wil worden wordt door een afhankelijke commissie getoetst op vijf onderdelen:
  • Algemene vitaliteit;
  • Financieel en juridisch;
  • Veilig sportklimaat;
  • Maatschappelijk ondernemen;
  • Borging van de maatschappelijke activiteiten.

Klik op de volgende link, https://youtu.be/HtA3JKitx60, voor een mooie introductiefilm van Rotterdam Sportsupport over de Sportpluscommunity (met een glansrol voor onze penningmeester).
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!