3062CT
ROTTERDAM
tel. 010-4561082

Opstelling L.M.O. 1

Waar LMO de eerste wedstrijd van de competitie winnend afsloot, delfde VVOR het onderspit tegen en bij Ariston ’80. Echter wist VVOR in het vorige seizoen vier punten te behalen tegen LMO. Genoeg redenen om af te reizen naar de Boszoom-Noord dus. In de praktijk bleek dit affiche wat minder populair, aangezien het niet bepaald ‘volle bak’ was in Rotterdam Oost.

Scheidsrechter Toon van der Bend floot om half drie voor het begin van de wedstrijd, waar beide teams in de openingsfase niet echt tot goed voetbal kwamen. Het was VVOR wat wel op voorsprong kwam, toen de eerste de beste mogelijkheid tot doelpunt werd gepromoveerd. Het was spits Mounir Battouh die draaide en kapte in de vijandelijke 16 en de bal in de verre hoek schoot. Niet veel later wist LMO weer op gelijke hoogte te komen toen een goede corner van Tom Dijksman door Daley Hilkemeijer werd binnen geprikt. Nog geen vijf minuten later mocht Dijksman weer aanleggen voor een corner en ditmaal was het centrale verdediger Michael Navajas-Sanchez die vrij kwam en de bal hard tegen de touwen aan knalde. Waar LMO in die fase aan de betere hand was, wist de thuisploeg toch weer langszij te komen, toen de razendsnelle Devante Sno de diepte in werd gestuurd en doelman Smith verschalkte. Toch was het LMO wat weer op voorsprong kwam toen rechtsback Glodi Kuba de diepte in werd gestuurd en Pedro Miranda Martins vond op het randje van het strafschopgebied. De kuitenbijter van LMO schoot de bal over doelman Slegtenhorst heen en zorgde zo voor een 2-3 ruststand.

De tweede helft zorgde voor minder spektakel. LMO groepeerde zich wat meer op eigen helft, waardoor de thuisploeg eigenlijk geen moment meer gevaarlijk kon worden. Rond minuut 60 werd Dijksman gehaakt in de vijandelijke 16, waardoor scheidsrechter van der Bend niets anders kon doen, dan het geven van een strafschop. Diezelfde Dijksman ging achter de bal staan en liet doelman Slegtenhorst kansloos. Met nog een kwartier te spelen maakte Arie de Hengst (ditmaal niet met nummer 25 op de rug) zijn rentree voor LMO. Toen Izak Lavooij Noury Mulder de diepte in stuurde wist de laatstgenoemde de spits vrij te spelen voor het doel van Slegtenhorst. De Hengst twijfelde geen moment en bracht de 2-5 op het scorebord, waarmee hij ook de eindstand van deze wedstrijd bepaalde.

Na afloop werd de Hengst om een eerste reactie gevraagd: ‘het LMO-shirt heeft voor mij iets magisch. Daarom was ik ook erg blij, dat ik vandaag mijn rentree op de velden kon en mocht maken. Toen ik die 2-5 binnenschoot, flitste de afgelopen maanden wel even voorbij hoor. Van de selectie naar de LMO-veteranen om later via de Zwervers weer terug te keren bij LMO. Het is een (emotionele) rollercoaster geweest!’

Volgende week krijg LMO SEP uit Delft op bezoek, wat nog niet heeft weten te winnen deze competitie.